Padma

marwarinhevonen, tamma
ruunikonkirjava, säkä 155cm
syntynyt CAS XXIII, (9v.)
täyttänyt 4v. CAS XXVII
ko; He B, re; 60cm, va; noviisi
rekisterinumero VH13-050-0017

kasvattanut Ratna Centre
omistaa Anna (VRL-7228)

Padman tunnistaa siitä kun se seisoo ylväänä tarhan korkeimmassa kohdassa tarkkailemassa muita tarhakavereitaan tai "alamaisiaan". Kaunis tamma säteilee vahvaa viileää energiaa ja monesti hevonen seisookin johtajan pallilla. Se ei anna muiden hevosten ärsyttää sitä ja se tekee kaikille selväksi mitä mieltä Hän on asiasta - myös ihmisille. Tammaa on hankala saada tarhasta kiinni jos sinne jää vielä muita nelijalkaisia. Pitäähän se hyvää huolta laumastaan, eikä se hylkää heitä petojen armoille. Karsinassa Padma on hyvä sitoa kiinni, sillä se omistaa inhottavan tavan näykkiä jos sattuu harjaamaan tai edes koskemaan vatsan alle tai paikkaan mikä tammasta tuntuu epämukavalta. Ei se ilkeä ole, mutta eihän se ihmisestäkään mukavaa ole jos toinen henkilö vaikka kutittaa kainalosta. Toisinaan Padma yrittää selättää ihmisenkin eli tamma yrittää päästä ihmisen johtajaksi, ellei se joskus jo luule sitä että se omistaa kyseisen pestin. Se on synnynnäinen johtaja, joten ihmisen on pistettävä paremmaksi ja näytettävä tällekin neitiselle kaapin paikka tai muuten muita ongelmia, kuten liikkumista ei haluttuun suuntaan tai ryöstämistä taluttaessa voi syntyä. Kun olet kerran johtajan pestin itsellesi hankkinut, ei tamma yritä valloittaa sitä takaisin itselleen, vaan se kunnioittaa sinua yrittäen tehdä kaiken mahdollisimman hyvin.

Kuten hoidettaessa niin ratsastaessakin Padmalle pitää näyttää kumpi osapuoli on se ylempiarvoisempi. Muuten voi esiintyä temppuilemista ja änkyröintiä, eikä mikään varmasti suju niin kuin alunperin piti. Jos kuitenkin olet vallan itsellesi saanut niin se kuuntelee pienintäkin ohjettasi lähes täydellisesti. Tällöin ristiriitoja esimerkiksi nopeudelle ei tule. Padma ei ole mikään hirveän reipas, mutta ei se ole laiskakaan. Vähän siltä väliltä.

Esteet se ylittää taidokkaasti -ehkä hieman ilmavasti hyvin suurella ilmavaralla, mutta tosiaan todella hyvin. Mitään estettä se ei varmasti kiellä. Ennemmin se rysähtää keskelle estettä kuin pysähtyisi sen eteen. Siinäkin on hyvät ja huonot puolensa. Joskus Padma voi hieman kuumua korkeammilla esteillä, mutta sekään ei onneksi ole mitään suurta ja menoa haittaavaa. Se voi olla jopa hyvä asia jos tamma oli muuten hieman nuokkuvaisella päällä.

Maastossa tamma kulkee varmajalkaisesti, kuten islanninhevoset konsanaan. Jos sillä menee porukassa, niin kannattaa suosiolla antaa Padman kulkea jonon kärkenä, jottei kaahaamisia esiinny. Kun hevosen jättää häntäpäähän niin se voi yrittää rynniä muiden hevosten ohi ja voi olla täysi työ pidellä hevosta, joka haluaa olla joukon kärjessä. Muuten se on oiva maastokaveri kun se ei säiky mitään, eikä se muutenkaan ala innoissaan kaahailemaan.

© Dimma


i. Ekadant ii. Subodh
ie. Gati
e. Prasad ei. Tushar
ee. DwaipayanaKilpailukalenteri

Alla vain sijoitukset (0kpl, joista voittoja 0kpl)

21.05.2013 KRJ: HeB, Pientalli Juksula, 5/60
28.05.2013 KRJ: HeC, Pientalli Juksula, 6/60
29.05.2013 KRJ: HeB, Pientalli Juksula, 6/60

20.04.2013 ERJ: 50cm, Järnby, 3/24 (PKK-cup)
28.05.2013 ERJ: 50cm, Järnby, 1/24 (PKK-cup)

Taustan © Inspiration Gallery, kuvan © Keira | Padma on virtuaalihevonen!